EVROPSKI
DNEVNIK
Vesti

Predstavljanje Evropskog dnevnika u Leskovcu

Prezentacija jubilarnog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore srednjih škola u Leskovcu biće održana u četvrtak, 26. decembra od 12h u Hemijsko-tehnološkoj školi “Božidar Đorđević Kukar”  ul. Vlajkova 94.

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara 2020. Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2020. godine.

Zainteresovani učenici i profesori u Leskovcu moći će na prezentaciji da se detaljnije informišu o propozicijama konkursa, temama i dobiju sve neophodne informacije o jubilarnom izdanju Evropskog dnevnika.

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo. 

U cilju detaljnijeg predstavljanja poziva, pozivamo učenike i profesore da prisustvuju promociji nagradnog konkursa u Leskovcu.

Kako je izgledala premijerna prezentacija jubilarnog Evropskog dnevnika u Beogradu, pogledajte ovde.

Prezentaciji u Hemijsko-tehnološkoj školi “Božidar Đorđević Kukar” mogu prisustvovati zainteresovani učenici i profesori iz svih srednjih škola.