EVROPSKI
DNEVNIK
Vesti

Novo izdanje

Evropski dnevnik, svojevrstan vodič za srednjoškolce kroz život u Evropskoj uniji, njene institucije, specifičnosti zemalja članica i odnose EU i Srbije, obajvljen je po deseti put. 

Koje su četiri osnovne slobode EU, obrazovanje i porgram Erazmus +, životna sredina i digitalni svet, samo su neke od teme koje se nalaze na preko 170 stranica zanimljive publikacije. Na tom putu saznanja nećete biti sami.

"Ana i Marko, naši vodiči u Dnevniku, sa vama će podeliti brojne zanimljive činjenice i mogućnosti koje vam Evropska unija već nudi. Uveren sam da će Dnevnik odgovoriti vašoj znatiželji da naučite više o EU, o tome kako ona funkcioniše i, što je vrlo važno, kakve će koristi imati Srbija i njeni građani od pridruživanja evropskoj porodici", napisao je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

"Svaki jubilej vredi obeležiti, jer jubileji kroz trajanje mere vrednost stvari, poduhvata i odnosa. A decenija postojanja i opstanka Evropskog dnevnika govori o kontinuitetu i važnosti procesa evropske integracije Srbije za sve naše građane, a posebno vas, koji ćete u budućnosti svakako biti ne samo građani Srbije već i građani Evropske unije", smatra ministarka za evropske integracije Republike Srbije Jadranka Joksimović.

"Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći u spoznaji društvenog konteksta u kome odrastaju vaši vršnjaci u Evropi i mogućnostima koje se i vama nude, kao budućim aktivnim građanima Evropske unije", tvrdi ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.