EVROPSKI
DNEVNIK
Vesti

U EU Info centru završen ciklus prezentacija konkursa „Evropski dnevnik 2018/2019“

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su srednjoškolcima i nastavnicima u EU info centru u Beogradu u petak 21. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Prisutni su iskazali veliko interesovanje za učešće na nagradnom konkursu i mogućnost da osvoje sedmodnevno putovanje u EU u maju mesecu 2019. godine.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen pred više od 700 srednjoškolaca u 17 gradova i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Valjevu, Nišu, Subotici, Somboru, Zaječaru, Jagodini, Šapcu, Zrenjaninu, Vranju i Leskovcu.

Prezentacije su održane u prostorijama EU info centra i bibliotekama koje su deo EUTEKA mreže. EUTEKA je mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o Evropskoj uniji. 

Više informacija o temama, kategorijama i propozicija konkursa možete pronaći u Uputstvu za podnošenje radova na konkurs koje je dostupno OVDE.