EVROPSKI
DNEVNIK

Evropska kulturna baština ima ključnu ulogu u izgradnji naše zajedničke budućnosti

Pročitajte utiske sa putovanja nagrađenog tima iz Prehrambeno ugostiteljske škole iz Čačka.

Nezaboravno iskustvo u Evropi

Pročitajte utiske sa putovanja nagrađenog tima iz Elektro-Saobraćajne tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Kraljeva.

Od učeničkog projekta do nagradnog putovanja

Pročitajte utiske sa putovanja nagrađene mentorke iz Tehničke škole iz Čačka.

Uspomene sa nagradnog putovanja, maj 2017.

Praćeni kišom stigli smo u Ljubljanu, glavni grad Slovenije. Čak i pod ovakvim vremenskim uslovima ovaj grad je izgledao predivno. Sa puno zelenih površina, sređenih dvorišta, zgrada sa lepim fasadama jasno nam je bilo da smo ušli u grad gde njegovi meštani vode računa o njenom izgledu.

Kafa z smetano ima čar i po pljusku

Prošlo je mesec dana od kada smo se vratili sa puta. Slike su još sveže, utisci živi. Napor i nesanica potisnuti lepim slikama, zvucima i mirisima koji su na pratili.

Ceo život ćemo pamtiti majsko putovanje u EU

Prolazeći kroz različite kulture, gradove, uživajući u zelenim pejzažima koji se beskrajno pružaju, razmišljala sam kako je zaista sve na ovom svetu stvoreno za nas. Neke stvari u životu ne mogu da se predvide i zapravo su najveće čari života iznenađenja koja ti pruža. Ponekad ni ne slutimo šta sve može da donese novi dan.

Moj utisak iz Ljubljane

Osećanja su velika i prava onda kada nemamo dovoljan broj reči da ih opišemo. Takvo osećanje imam kada se upoznajem sa nekim novim gradom. Svaki od njih ima neku posebnu energiju koju stvaraju ulice, arhitektura, jezik, ali i ljudi. Jer šta je grad nego ljudi koji u njemu žive.

Kako smo se proveli u Evropi - timovi iz Babušnice

Put kroz porodično stablo i kulturu austrijske najzapaženije vladarske porodice prošli smo tokom prvog dana kada smo u planu imali razgledanje grada, vođeni još jednim kvalitetnim vodičem, i posetu Šenbrunu, jednom od najvećih turističkih atrakcija ove države. Posle ovakvog programa redovni časovi istorije na ovu temu zaista deluju suvišni.

Kako smo se proveli u Evropi - Učenici gimnazije „Patrijarh Pavle“

Saznavši da smo jedni od dobitnika nagrade Evropskog dnevnika i da nam sleduje putovanje po Evropi radosno smo iščekivali taj dan. Prolazile su nedelje, zatim dani... putovanje je bilo sve bliže. I eto ga, konačno je osvanuo i taj dan, čuveni 9. maj. Ushićeno smo stajali ispred autobusa iščekivajući polazak.