EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

Predstavljen nagradni konkurs ,,Evropski dnevnik 2018/2019’’ u Zrenjaninu

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 30 srednjoškolaca u Gradskoj narodnoj biblioteci Žarko Zrenjanin, članici EUTEKA mreže, u Zrenjaninu u četvrtak 13. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Prisutni su iskazali veliko interesovanje za učešće na nagradnom konkursu i mogućnost da osvoje sedmodnevno putovanje u EU u maju mesecu 2019. godine.

Takođe, u okviru prezentacije konkursa prethodno nagrađeni tim u video kategoriji u ciklusu 2017/2018 iz Elektrotehničke i građevinske škole Nikola Tesla u Zrenjaninu obratio se prisutnima. Prethodno nagrađeni učenici podelili su sa prisutnima svoje iskustvo u kreiranju rada pod nazivom Past Meets Future, dok je prethodno nagrađena nastavnica podelila svoje utiske sa nagradnog putovanja. 

Radove koji su bili nagrađeni u prethodnim projektnim ciklusima možete pogledati OVDE.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Valjevu, Nišu, Subotici, Somboru, Zaječaru, Jagodini, Šapcu i Zrenjaninu, a naredne prezentacije održaće se u Vranju i Leskovcu (17. decembra), Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.

EUTEKA jeste mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.