EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

Predstavljen nagradni konkurs ,,Evropski dnevnik 2018/2019’’ u EU info centru

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su u EU Info centru u Beogradu u sredu 12. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Prisutni su iskazali veliko interesovanje za učešće na nagradnom konkursu i mogućnost da osvoje sedmodnevno putovanje u EU u maju mesecu 2019. godine.

Na samoj prezentaciji prisutnim đacima i nastavnicima se obratila i Milica Starinac - učenica koja je u prethodnom nagradnom ciklusu osvojila prvu nagradu u literarnoj kategoriji. Ona je podelila sa prisutnima svoje iskustvo u kreiranju rada, kao i utiske sa putovanja i nekoliko saveta za đake kada je u pitanju odabir teme rada.

Više informacija o temama, kategorijama i propozicija konkursa možete pronaći u Uputstvu za podnošenje radova na konkurs koje je dostupno OVDE.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Valjevu, Nišu, Subotici, Somboru, Zaječaru, Jagodini i Šapcu, a naredne prezentacije održaće se u Zrenjaninu (13. decembra) Vranju i Leskovcu (17. decembra), Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.