EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

,,EVROPSKI DNEVNIK 2018/2019’’ PREDSTAVLJEN ĐACIMA U JAGODINI I ZAJEČARU

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 60 srednjoškolaca u Narodnoj biblioteci Radislav Nikčević u Jagodini i u Matičnoj biblioteci Svetozar Marković u Zaječaru, članicama EUTEKA mreže, u utorak 11. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Najviše pitanja na prezentaciji bilo je u vezi sa temama na koje učenici mogu da podnesu radove na nagradni konkurs, kao i o ulozi mentora u ovom procesu. Odgovore na najčešće postavljena pitanja u okviru konkursa možete pogledati OVDE, a Uputstvo za podnošenje radova u kojem je detaljnije pojašnjena uloga mentora OVDE.

U okviru prezentacije konkursa u Jagodini prethodno nagrađena mentorka u foto kategoriji u ciklusu 2017/2018 iz Gimnazije Svetozar Marković iz Jagodine obratila se prisutnima i podelila svoje utiske sa nagradnog putovanja kao i nekoliko mentorskih saveta za nastavnike. 

U okviru prezentacije konkursa u Zaječaru prethodno nagrađeni tim u video kategoriji u ciklusu 2017/2018 iz Gimnazije iz Zaječara obratio se prisutnima. Prethodno nagrađeni učenici podelili su sa prisutnima svoje iskustvo u kreiranju rada kao i utiske sa nagradnog putovanja. 

Sve prethodno nagrađene radove, u okviru tri nagradna ciklusa, možete pogledati OVDE.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Nišu, Valjevu, Subotici, Somboru, Jagodini i Zaječaru, a naredne prezentacije održaće se u Šapcu i Beogradu (12. decembra), Zrenjaninu (13. decembra) Vranju i Leskovcu (17. decembra), Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.

EUTEKA jeste mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.