EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

O „EVROPSKOM DNEVNIKU 2018/2019“ U SOMBORU I SUBOTICI

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 70 srednjoškolaca i nastavnika u Gradskoj biblioteci Karlo Bjelicki u Somboru i Gradskoj biblioteci u Subotici, članicama EUTEKA mreže, u ponedeljak 10. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Najviše pitanja na prezentaciji bilo je u vezi sa temama na koje učenici mogu da podnesu radove na nagradni konkurs. Odgovore na najčešće postavljena pitanja u okviru konkursa možete pogledati OVDE, a Uputstvo za podnošenje radova u kojem je detaljnije pojašnjena uloga mentora OVDE.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Nišu, Valjevu, Subotici i Somboru, a naredne prezentacije održaće se u Zaječaru i Jagodini (11. decembra), Šapcu i Beogradu (12. decembra), Zrenjaninu (13. decembra) Vranju i Leskovcu (17. decembra), Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.

EUTEKA jeste mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.