EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

O „EVROPSKOM DNEVNIKU 2018/2019“ U NIŠU

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 40 srednjoškolaca u Narodnoj biblioteci Stevan Sremac, članici EUTEKA mreže, u Nišu u petak 7. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019 i iskazali veliko interesovanje za učešće na nagradnom konkursu. Najboljih 12 radova biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri države članice Evropske unije u maju mesecu 2019. godine.

Više informacija o temama, kategorijama i propozicija konkursa možete pronaći u Uputstvu za podnošenje radova na konkurs koje je dostupno OVDE.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Valjevu i Nišu, a naredne prezentacije održaće se u Subotici i Somboru (10. decembra), Zaječaru i Jagodini (11. decembra), Šapcu i Beogradu (12. decembra), Zrenjaninu (13. decembra) Vranju i Leskovcu (17. decembra), Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.

EUTEKA jeste mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.