EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

„EVROPSKI DNEVNIK 2018/2019’’ PREDSTAVLJEN ĐACIMA U NOVOM PAZARU

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 50 srednjoškolaca u Biblioteci Dositej Obradović, članici EUTEKA mreže, u Novom Pazaru u četvrtak 6. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Najviše pitanja na prezentaciji bilo je u vezi sa brojem radova koje učenici mogu da podnesu na nagradni konkurs odnosno koje nastavnici mogu da mentorišu. Odgovore na najčešće postavljena pitanja u okviru konkursa možete pogledati OVDE.

Više informacija o ovim i sličnim pitanjima možete pronaći u Uputstvu za podnošenje radova na konkurs koje je dostupno OVDE.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu i Novom Pazaru, a naredne prezentacije održaće se u Nišu i Valjevu (7. decembra), Subotici i Somboru (10. decembra), Zaječaru i Jagodini (11. decembra), Šapcu i Beogradu (12. decembra), Zrenjaninu (13. decembra) Vranju i Leskovcu (17. decembra), Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.

EUTEKA jeste mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.