EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

„EVROPSKI DNEVNIK 2018/2019“ PREDSTAVLJEN ĐACIMA U KRALJEVU

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 50 srednjoškolaca u Gradskoj biblioteci Stefan Prvovenčani, članici EUTEKA mreže, u Kraljevu u sredu 5. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Najviše pitanja na prezentaciji bilo je u vezi sa brojem radova koje učenici mogu da podnesu na nagradni konkurs odnosno koje nastavnici mogu da mentorišu. Odgovore na najčešće postavljena pitanja u okviru konkursa možete pogledati OVDE.

Takođe, u okviru prezentacije konkursa prethodno nagrađeni tim u multimedijalnoj kategoriji u ciklusu 2017/2018 iz Elektro-Saobraćajne tehničke škole Nikola Tesla u Kraljevu obratio se prisutnima. Prethodno nagrađeni učenici podelili su sa prisutnima svoje iskustvo u kreiranju rada pod nazivom Na putu ka zvezdama, dok je prethodno nagrađena nastavnica podelila svoje utiske sa nagradnog putovanja. 

Svi prisutni iskazali su veliko interesovanje za učešće na konkursu.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu i Kraljevu, a naredne prezentacije održaće se u Novom Pazaru (6. decembra), Nišu i Valjevu (7. decembra), Subotici i Somboru (10. decembra), Zaječaru i Jagodini (11. decembra), Šapcu i Beogradu (12. decembra), Zrenjaninu (13. decembra) Vranju i Leskovcu (17. decembra), Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.

EUTEKA jeste mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.