EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

„EVROPSKI DNEVNIK 2018/2019“ predstavljen pirotskim srednjoškolcima

Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 30 srednjoškolaca u Narodnoj biblioteci, članici EUTEKA mreže, u Pirotu.

Marija Marinković iz EU info kutka Niš uputila je učenike Gimnazije, Ekonomske i Mlekarske škole u Pirotu u propozicije, teme, uslove učešća i rokove konkursa na kome će najuspešniji radovi đaka i njihovih mentora biti nagrađeni sedmodnevnim putovanjem po Evropi u maju 2019. godine, mesecu Evrope.

Konkurs je namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije koji se mogu takmičiti pojedinačno ili grupno u kategorijama literarnih i likovnih radova, foto reportaže ili foto-rada kao i u multimedijalnim formama. Vremena imate sasvim dovoljno, s obzirom da je rok za konkurisanje 21. februar 2019, a u međuvremenu vas očekuju praznici i raspusti tokom kojih možete da proučavate i obrađujete jednu od šest tema – EU i ja, EU i Srbija, Čuvajmo našu životnu sredinu, Zdravi stilovi života, Aktivno građanstvo, Prevencija nasilja, poručila je Marinković.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Pirotu, a naredne prezentacije održaće se u Užicu (4. decembra), Kragujevcu i Kraljevu (5. decembra), Novom Pazaru (6. decembra), Nišu i Valjevu (7. decembra), Subotici i Somboru (10. decembra), Zaječaru i Jagodini (11. decembra), Šapcu i Beogradu (12. decembra), Zrenjaninu (13. decembra) Vranju i Leskovcu (17. decembra), Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.

EUTEKA jeste mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.