EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

PREDAVANJE U TREĆOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI

Predavanjem Dušana Kosanovića iz agencije Ovation BBDO, u projekat promocije medijske pismenosti uključili su se i učenici Treće beogradske gimnazije. U duhu naziva kampanje “Ako imaš šta da kažeš - RECI”, Dušan je u prvom delu predavanja u impresivnoj gimnazijskoj biblioteci govorio o globalnoj i lokalnoj medijskoj slici, kao i o savremenim izazovima novinarstva. Nakon toga su učenici upoznati sa “malim tajnama novinarskog zanata” i tehnikama koje su važne za stvaranje vesti, reportaža, intervjua, recenzija, fotografija…

 

Drugi deo susreta je predstavljala radionica na kojoj su đaci iznosili svoju viziju o tome kako elektronski časopis njihove škole treba da izgleda, kao i prve ideje za tekstove. Značajnu podršku učenicima u njihovom cilju da stvore autentičan magazin, kao glas svoje generacije, pružili su školski profesori srpskog jezika i književnosti Biljana Bogojević i Jelena Kručičanin, kao i profesor računarstva i informatike Aleksandar Tasić, koji će đacima pomoći oko dizajniranja izgleda časopisa.

Učenici su pokazali veliki entuzijazam, te dogovorili termin narednog redakcijskog sastanka. Kao prvi kreativni zadatak pred sebe su postavili osmišljavanje naziva za e-magazin Treće!