EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Vesti

UČENICI KARLOVAČKE GIMNAZIJE POSETILI RADIO 021

Grupa učenika Karlovačke gimnazije koja učestvuje u kampanji posetila novosadski Radio 021. Dočekao ih je i sa malim ljudima koji žive i rade u radio-aparatu upoznao glavni i odgovorni urednik Slobodan Krajnović.

Mada sam tako nešto očekivala, na mene je najveći utisak ostavio podatak da su najslušanije i najčitanije vesti iz crne hronike, posebno naslovi poput: “lekar skočio s mosta jer mu je umro pacijent ili osmak drugu iz razreda povredio slezinu, prepričava utiske iz posete Radiju, učenica Andrijana Petrović.

 

Učenici su Krajnovića pitali sve što ih je zanimalo o načinu prikupljanja, pripreme i obrade informacija za vesti po kojima je ovaj medij dobro poznat. Krajnović je govorio o ulozi i mestu urednika u redakciji, kao i o značaju muzike za radijski program.

Urednik je bio sjajan. Opušteno i detaljno je govorio o svom i poslu svojih kolega. Iznenađena sam informacijama o tome koliko koštaju autorska prava. Na te stvari obično ne mislimo… Žao mi je što nismo pričali sa urednikom muzičke rubrike, imala sam neka pitanja za njega, ispričala je Simona Bekić svoje utiske o ovoj poseti.

 

Učenici Karlovačke gimnazije u ovoj kampanji učestvuju kroz svoj mini-projekat – izradu školskog web sajta. Grupa ovih momaka i devojaka naumila je da, pošto ga izrade, sajt služi i vršnjačkoj diskusiji o medijima i medijskoj pismenosti u savremenom dobu.