EVROPSKI
DNEVNIK
Publikacija
Škole partneri

PRAVNO POSLOVNA ŠKOLA, BEOGRAD

Pravno poslovna škola u Beogradu nastala je od državne trgovačke akademije „Posleno-trgovačko učilište“ koja je osnovana 1845. godine.

Godine 1946. osnovan je Zavod za obrazovanje i osposobljavanje kadrova za administrativne poslove pod nazivom „Državni tečaj daktilografije i računovodstvo“. Kako je posle rata došlo do nedostatka računovodstvenih službenika i službenica javila se potreba njihovog brzog obučavanja kroz jednogodišnji tečaj. Vremenom je ovaj jednogodišnji tečaj počeo da pokazuje nedostatke u obrazovanju kadra pa je zbog toga osnovana srednja Upravno-administrativna škola.

Od 1989. godine škola nosi naziv Pravno-birotehnička škola „9. maj“ da bi 2007. promenila naziv u Pravno-poslovna škola Beograd.

U projekat kampanje o medijskoj pismenosti učenici ove škole uključili su se sa željom da unaprede školski časopis, posebno njegovo online izdanje ali i da poboljšaju školski veb sajt. Učenici i učenice su ponudili sadržaj koji je značajan za medijsku pismenost, a predstavili su ga kroz različite formate.